Ledighetskaos.

Tvingade mig ut i solen idag. Trots att jag knappt kunde ta mig upp ur sängen. Och visst kändes det bättre när jag väl kom ut. På med brillorna och i med hörlurarna. Promenerade sakta mot stan och njöt av solen som värmde i ansiktet. Jag älskar hösten.
Fick lite ärenden gjort i diverse butiker. Spontanskickade ett "Vill du dricka kaffe med mig"- meddelande till Idah och fick ledighetsbesked och direktiv mot Magasinsgatan. Hon räddade mig denna vidriga dag.
Vi öste i oss svart kaffe på da Matteo och kedjerökte ett halvt paket cigg.

Det finns ingen som kan prata med mig så som Idah. Hon ser allt, hon förstår allt och säger precis de rätta sakerna. Hon får mig att må bättre när det är som värst och får mig att känna mig stark när jag är som mest svag.
Hon kan säga ifrån när jag är som mest envis och hon ger mig en kram när jag är som mest ledsen.
En jag utan henne är ingen jag alls!

Imorgon ska vi ha myskväll. Lite vin och ett litet Lounges-besök är inbokat.
Tacka allt för att hon finns!

Nu tar jag en Treo till och går och lägger mig.

Stäng av mig på insidan.


IKEA och löningshets.

Lönen är inne på kontot. Äntligen efter tre veckors pankhet.

Vi tvingar oss upp för IKEA-hets och jag känner av gårnattens bravader mer än jag vill.
Efter en lunch för 24 kr, inklusive dessert, känns allt bättre.
Vi roffar åt oss det vi ska handla, glömmer hälften och tar bussen hem igen. Jag stupar i sängen liggandes framför Skins, trots att jag har tusen saker att fixa inför kvällens fest.

Maya kommer hem vansinnig efter dålig service av diverse otrevliga säljare. Löningsdag i Nordstan är inget att rekommendera. Hon upp mig ur sängen och vi skyndar iväg till Olskrokstorget för diverse shopping.
Kö till Systemet- Kanon kul!

Tilbaka hemma lite lätt stressade. Under tiden vi fixar hår och smink drar pojkarna fram skruvdragaren och fixar hyllor i köket.

Folk börjar sakta trilla in och en timma senare är festen igång!

Det är inte dumt att ha händiga grabbar i sin närhet.

Tack för skruveriet!



Supertorsdag.

Torsdag och jag slutar jobbet redan kl 12. Går raka vägen hem för städ- och tvättdag.

Under en väldigt noggrann städning råkade vi hitta två stycke sovmasker. En under soffan och en bakom min säng. Sinnes så glada vi blev. Hittandet blev en lyckostund då vi under några månader trott att våra två små vänner varit borta, bestulna. Då vi hade diverse besök under sommaren har vi trott att dom fått ben tillsammans med några utpasserare. Vilket jag också sett till att de inblandade fått veta, alltså jag har anklagat någon för stöld.
Med skam i kroppen fick vi alltså reda på att så inte var fallet och jag kommer få skämmas ett bra tag då jag skojskällt på någon som faktiskt visade sig vara helt oskyldig. Samtidigt som det hela är väldigt väldigt roligt.

Klockan närmar sig kvällen och en Lounges-torsdag börjar kännas väldigt intressant. Messar Idah och hoppas på peppen. Hon är inte sen på att tacka ja. Problemet var att vi inte hade en droppe vin i något av hemmen och en jakt på rötjut påbörjas. Vårt sista hopp efter att ha frågat typ alla vi känner är Martina. Hon visar sig vara en räddare i nöden och en halvtimma senare är jag och Maya på väg mot Gamlestan för upphämtande av en liter tysklandsvin.

Förkrök hos Idah, några bärs på Lounges, ett glas till på Orgia och tillslut lite Donken-käk i köket.
Återigen en alldeles för trevlig kväll med fina tjejor!

Bjuder på denna hemska bild.

Lägg märke till våra vädligt skelande ögon.

 


Tusenpepp och rastlöshet.

Efter mitt tolv timmar långa arbetspass igår, alltså 8-20.15, var jag mycket stolt över mig själv. Fast det egentligen inte alls var så jobbigt.

Men jag tänkte ändå belöna mig med sänghäng ända fram till 16 idag, då jag börjar jobba. Jag unnar mig själv en sovmorgon till minst 12- Tänkte jag i alla fall.
Klockan slår halv elva och jag är klarvaken, försöker somna om och drömmer om att vakna klockan tolv istället. Det är kört. Okej, jag ligger kvar i sängen och hänger framför datorn istället, huvudsaken är ju faktiskt att jag tar det lugnt. Ingen tvätt, ingen disk, inget städ, inget gym, inga måsten alls.
Klockan slår tolv, jag börjar bli rastlös. Men frukost då! Det måste man ju ändå äta.
Förflyttar mig med min omelett från köket till soffan. Försöker halvligga ner för att spara på energin. Intalar mig själv att det är bra att ligga hemma i alla fall en dag i veckan. PANIK!
Och tjugo minuter senare står jag på löpbandet på gymet. Underbart!

Jag har kommit till det stadiet där jag är full av energi. Pigg på mornarna och längtar efter att få svettas tills jag nästan kräks. Eller gå upp i tid för en frukost på stan med en fining. Vad som helst egentligen, men inte ligga hemma. Jag vill känna mig nyttig och jag vill ta vara på varenda sekund av min ledighet. Vara uppe med tuppen och styra upp hösten. Känna att allt går framåt och att planerna sakta går i hamn.

Samtidigt som man slipper känna när man underhåller sig själv. Att undvika känslorna som i sinnom tid ska bort, inte kännas mer. Och det hjälper, för stunden åtminstone.
Som att blanda nytta med nöje. Få saker gjort, ha roligt och samtidigt förtränga.

Det är min plan i höst, min plan tills vi åker till andra sidan jorden. För då ska jag bry mig om mig själv och känslorna ska kopplas bort.

Just nu i skrivande stund har jag fjärillar i magen.
Jag är pepp på livet och tänker ta vara på den här hösten tills den är övertäckt med snökaos och julgångest!


Middag och den obehagliga valvakan.

Middag med Pojkarna och vi sitter nervöst bänkade framför 4:an.
Det kommer gå åt helvete!



Äntligen fest.

Som jag längtat!

Utflyttningsferren var hur trevlig som helst. Massa finisar under samma tak och jag trivdes till tusen.
I hyffsad tid tog jag med mig Tobbe och Maya med sikte mot Lounges. Vi plockade även upp Idah på vägen. Timmarna drog iväg och Alex sammanstrålade och vi förflyttade oss till Orgia.
Avenyns pytteminsta ställe visade sig bjuda på en sinnes natt. Musiken, drinkarna och stämmningen var total, jag njöt varenda minut.

Klockan slog nästan fem när vi hoppade in i en taxi och åkte hem.
High five för en sinnes lyckad kväll!

 

 


Äntligen lördagsledighet och fest!

Fredag och klockan slår 20.15.
Veckans arbetspass är nu över och det gick så sinnes fort. Det var måndag och helt plötsligt var fredagen här.

Plockade med mig Emma och Mathilda hem från jobbet för lite tacos. På plats fanns redan Tobbe och han hade laddat med massa vin. Trots trötta ögon efter gårkvällen tackade jag inte nej. Vid tio droppade även Nicole in. Vilda diskussioner inleddes trost att alla tyckte precis likadant. Fint är det när människor är enade.
Pang så var klockan alldeles för mycket.
Jag och Nicole bäddade ner oss framför Skins och somnade på stört.

Upp i hyffsad tid idag för att möta upp Alex.
Vi gick och röstade, köpte mackor, för att sedan gå till Butiken och underhålla Nicole som jobbade.

Ikväll väntar Sofia och Nicoles utflyttningsfest, för dom ska faktiskt flytta till London!

Den efterlängtade festligheten.

Det blir torsdag och jag är inne på min nästsista jobbdag för veckan. Bara en stänging kvar.

På lunchen får jag det inväntade sms:et. Från Alex.
"Sugen på musik, häng och öl för 15 kr ikväll"?
Jag stackade snabbt ja och den ointressanta veckan blev plötsligt mycket mer livande.

Alex och Martina kom förbi på ett glas rött.
Två billiga öl dracks upp på Café Berlins invigning. Vidare för fler öl för att vänta in att klockan skulle slå 23 och vi kunde gå till Orgia för våra favoritdrinkar.
Sex drinkar senare var klockan mycket och vi gick hem för mer rödvin. Vid tvåtiden intog Alex spisen och bjöd på en sinnes köttfärsås!

En mycket trevlig kväll med finisar!

Den ointressanta veckan.

Den här veckan kommer vara den längsta på länge. Jobb ända till sena fredagen och jag hoppas att någon kan överraska mig med några timmars festligheter.

Idag har jag jobbat, veckohandlat och kört en timma på gymet. Kul! Ne, men behövligt.
Imorgon går jag upp tidigt för powerwalk och yoga, sen jobb till stängning.

Ja, ni ser. Jätteintressant...


Familjedag.

Familjen har precis åkt hem efter en myspysdag på stan.
Vi började med lite brunch på Condecco. Syrrans favoritställe för att dom har världens godaste kycklingciabatta.
Mätta och koffeinbelåtna tog vi en liten shoppingtur. Jag fick inhandlat nya kängor, en leopardblus och en tunika. Tack världens bästa mamma och Richard! När klockan slog fem var det dags för middag på Manana. 18 rätter beställdes in och Richard såg till att allt noggrant åts upp.

Jag är världens lyckligaste som har världens finaste familj!

Från sängdags till tokdans.

Veckans skämt.
Tio minuter efter att jag postat gårdagskvällens inlägg, kröp jag ur sängen och tände upp i lägenheten igen. Idah hade fått mig på villotankar och en halvtimma senare befann jag mig hos henne i Vasa.
Okej, jag var inte svårövertalad. Vad hände är den stora frågan. Att gå från soffläge och sängdags vid tio till att tre timmar senare stå salongsberusad på ett danssgolv. Sinnes vad jag älskar storstäder!

Hemma hos Idah blev jag serverad rötjut. Vi hade världens mysigaste, som vanligt när bara vi umgås.

Första stoppet blev självfallet på Orgia för en Margarita. Vidare till Lounges för shots och lite dans. Där vi även träffade Tobbe och Erik.
När klockan var runt två gick vi vidare till Park Lane där Sebban bjöd på ett sinnes tokparty. Vi dansade och shottade tills vi tackade nej till mer sprit och tills jag kom på- Fan jag ska upp och jobba om fem timmar!
Men det var det lätt värt. Jag älskar spontanutgångar.
Tack för en finis kvällis Idhis!

Slutade fyra idag, spårade direkt hem. Tog av mig kläderna på vägen in i sovrummet och tokdeckade. Vaknade vid halv nio och beställde hem en kebab.
Nu soffläge och film.

Imorgon- Famlijedag!

Tobbe och min Finaste!


Tröttast i stan.

Klockan är nu exakt 21.44, det är fredag och jag kröp precis ner i sängen. Tackade nej till diverse fester och festligheter. Gjorde en sista kraftansträngning och tog mig till kylskåpet för att fixa lite kvällskäk.
Egentligen är jag så sugen på att bara dra på mig lite smink, hoppa i något gammalt och bekvämt, ge mig ut och köra hela natten.

Jag ger upp, väntar in morgondagens jobb och längtar till klockan blir 16.00 då jag går på korthelgsledighet.
På söndag kommer familjen hit och jag har bokat bord åt oss på Manana!

Valhets.


Den (än så länge) ihållande hurtigheten.

Jobb tidig morgon till 14-tiden. Gick förbi Idah på jobbet för att snabbt ge henne en jag-har-saknat-dig-kram. En timma senare kom jag därifrån.
Kom hem och spontanbokade tvättstugan. Smet iväg till gymet för en timmas Bodypump. Som jag dog, nästan kräktes mellan varven. Det som inte lindrar det härdar, eller i alla fall förbättrar...?!

Efter gymet hade jag ungefär 45 minuter på mig att duscha, laga mat, äta mat, föna håret och ge mig iväg till Bergakungen för biomys med Alexander. Maten satt i halsen när jag med halvblött hår, halvsprang den korta kilometern mot målet. Plus darriga nytränade lår, fy tusan.

Vi såg "I rymden finns inga känslor". Åh så fin den var. Bästa på länge och jag rekommenderar alla att se den. Sinnes så bra den var! Plus att den finaste mannen i världen hade en av huvudkaraktärerna.

Nu ligger jag i sängen och pressar ögonen att vara vakna.

Puss och godnatt!

En ytterligare museidag

Den lediga onsdagen började med att klockan ringde väckning vid tio. Gick upp för lite städning och 11.30 stod ett Zumba-pass på schemat.

Vid två mötte jag upp Alexander för ännu en dag med lite kultur och museibesök.
Det började i vintras, då vi var trötta på att gå i affärer och istället bestämde oss för att gå på museum. Då blev det Naturhistoriska. Så vår nya hobby har fortsatt och vi ska besöka alla Göteborgs olika museum!
Första stoppet idag blev Sjöfartsmuseet (och Akvariet) och sen vidare till Röhsskamuseet.

Vi blev törstiga och gick till Andra Lång och Kingshead för några glas och bjudbuffé, Emma hookade. Innan solen gick ner flyttade vi oss till Henriksbergs takterass för några ytterligare glas och då kom även Sofia.

En mycket givande och en mycket trevlig dag.
Tack raringar!

Vi hittade en liten Nemo i Akvariet.


Den långa dagen.

Jobbar till 14 och möter upp Alex.
Äntligen kom vi iväg på en Paddan-tur! Som vi pratat om i cirka ett år...
Vädret var underbart och guiden var lika rolig på svenska som på engelska, typ?!

Efter ungefär en timmas guidad tur runt Göteborg gick vi för att äta lite sushi (Alex fick stå för ätandet och jag tog en kaffe) för att sedan runda av med en liten promenad runt stan.

Hem för lite käk, väntade in Maya för att gå på Monki- och Weekdayvippen. Fick lite onödigt shoppat fast jag egentligen inte har en krona över till det, men vad gör man inte. "Jag tjänade ju faktiskt på det"!

Dagen och kvällen avslutades med att jag och Maya tog med Emelie och Emma till Fröken Olsson för en kvällskopp!

Det är rysligt mysigt att kvällsfika med en varm kopp nu när hösten närmar sig. Jag gillar hösten. Bäst faktiskt. Koftor, kängor och stora halsdukar. Mysiga kafeer och soliga promenader.
Man får en anledning att börja om från början och lämna sommarens bravader bakom sig.
Jag hoppas på en bra höst och längtar efter ett känslolugn. Som sagt, jag har fina saker att se fram emot.

Pepp pepp!


En sinnes längtan.

 

Tre vinterveckor med fem finingar kommer efter jul spenderas såhär, igen. Första betalningen är nu gjord och jag är längtar till tusen. Mina resekamrater kommer bestå av Nilla, Maya, Jenny-kusin, Emelie och Maria! Så den 28/1 anländer vi till Krabi!
Vilken lycka i ett känslokaos.

 


RSS 2.0