Sjatte Thailandsinlagget.

Da var det bara 355 dagar kvar tills det ar dags att fira sin tjugofemte fodelsedag!

Vi borjade gardagen med att sova lite langre an vad som var planerat.
Ner mot stranden for att kaka frukost och sedan motte vi upp var chauffor for dagen. Vi hade planerat att hyra en egen longtailbat och gora en dagsutflykt till Bon Island. En mycket bra start pa dagen.

Framat kvallen var det dags att gora sig iordning.
Forst gick vi till en bar och drack nagra fordrinkar, dar jag och Maya fick dricka varldens godaste Pina Colada. Nar klockan narmade sig nio sa traskade vi till Two Chefs, dar vi bokat bord pa terassen. Aterigen drack vi goda margaritas och at himmelsk mat.
Det visade sig att det smidits hemligheter bakom min rygg. Sa under kvallen blev det ett herrans liv da personalen kom in och sjong for mig. Med sig hade de en bla drink, massa tomtebloss och ett sinnes blomsterarrangemang. Valdigt fint och trevligt gjort av restaurangen!

Vi fick finbesok!
Rykten hade spridit sig att Sara och Bettan ocksa var pa plats i Phuket. Med tva vanner till dom utokade vi var bordbestallning och blev ett harligt och tjattrigt gang.
Nar restaurangen stangde hoppade vi alla in i en tuktuk och akte till reggaebaren pa Kata Beach (dar jag firade nyarsafton forra aret). Nar sju buckets stod pa bordet var stammingen pa topp!
Lamporna slacktes och vi var tvugna att ga darifran. Trots att klockan borjat narma sig tretiden var vi alldeles for laddade for att aka hem sa vi drog till Patong!
Mer Mekhong-Cola och tokmusik tills natten overgick till morgon.

Min tjugofjarde fodelsedag blev sadar bra precis som jag ville ha den.
Tack Emelie och Maya, for ni ar fina!


Femte Thailandsinlagget.

Nu har vi antligen kommit ifran Koh Lanta!
Tre natter blev sex och sen sju. Morgonen da vi tank ta oss darifran mot Phuket blir jag magsjuk sa vi var tvugna att bli kvar en ytterligare dag. Och jag kan tillagga att det var en lindring magsjuka, jag bliv pigg igen redan samma kvall.

Nu ar klockan atta har i Phuket-Kata och det ar var tredje kvall har.
Vi kom hit med baten i sondags vid femtiden och hoppade av var taxi i Karon, dar vi fran borjan hade tank att bosatta oss. Vi kikade runt pa boende men hittade ingenting vi nappade pa. Jag fragade mig fram och vi fick reda pa att Kata hade battre boenden, sa vi hoppade in i en tuktuk som korde oss till "Lucky Guesthouse". Kanonbra stalle, stora frascha rum och vi betalar ca 60 kr natten.

Dagarna har vi hittils spenderat pa Kata Beach med sol och bad. Forsta kvallen slog vi pa stort och gick till "Two Chefs" (som ar en valdigt fladig restaurang med stjarnkockar fran Sverige) for att for forsta gangen pa resan fa kaka svensk mat. Sinnes sa gott det var, vi nastan grat! Efter en fordrink och tvartatters med alldeles for bra service gick vi med en hog dos matkoma och lade oss redan kl nio pa kvallen. Men ack sa lyckliga vi var!

Igar slangde vi pa oss glittret och tog en tuktuk till Patong for lite aventyr. Vi satte oss och kakade pa en aterigen svensk restaurang, dar det visade sig att restaurangchefen var en svensk kille som sedan blev var guide for kvallen.

Vi borjade pa en irlandsk bar med livemusik, vidare till (okej valdigt pinsamt) Grabbarna Grus for fishermanshots, sen in pa en galen nattclub med sinnes bra musik och dar vakten kom fran Goteborg, vidare in i en Ice-bar dar dom serverade endast vodkashottar i -30 grader, Whiteroom blev nasta stop och tillsist en sista nattclub, Hollywood!
Nattkak pa Donken och sen fick det vara nog da klockan visade sig vara manga timmar senare an vad vi kunnat anan, haha!
En galet bra och sinnes rolig kvall!

Ikvall blir det lugnt med lite god mat.
Imorgon ar det med tjugofjarde fodelsedag och den ska firas hela dagen!

PS. Under var battur mot Phuket var det meningen att vi skulle ga av pa Phi phi och byta bat. Men var bat var forsenad sa baten fran Phi phi hade redan lamnat hamnen, men vad gor val det tanker Thailandarna. Batarna borjar narma sig varandra och vi forstar nagonstans vart planen styrs. Vi ska byta bat mitt ute i havet! Dom parkerar och binder ihop farjorna sa gott det gar och sedan slussar de over oss som da ska byta. Helt galet, men det fungerade!
Det hade vart en grej om Viking Line och Silja Line skulle kora deck-vagen med passagerarna mitt ute pa Ostersjon!

Imorgon ska vi fira mig tjugofjarde fodelsedag och den ska firas hela dagen!


Fjarde Thailandsinlagget.

Jag har ingen koll pa varken datum eller dagar har, men efter en liten diskission kom vi fram till att det ar tisadag idag.

Just nu befinner vi oss pa Koh Lanta!
Vi kom hit i sondags med farja som tog ca 2 timmar fran Karbi. Vi betalade ca 230 kr tur och retur for baten. Meningen var att vi skulle vara har till imorgon och sedan tillbaka till Krabi, men det ar sa otroligt bra har sa vi ska stanna nagra dagar till. Det ar lugnt, lagom mycket manniskor och en massa mysiga barer med kvallsshang. Helt perfekt!
Imorgon byter vi hotell, till ett billigare och finare. Har ar det lyx, hotellen ligger pa stranden och alla har pool.

Forsta dagen har borjade med lite poolhang och mat.
Nar kvallen kom promenerade vi langs vattnet och hamnade pa en jattetrevlig reggeabar. Borden var uppbyggda som sma hyddor i sanden och man fick sitta pa massa kuddar. Vi drack Buckets och dom spelade NY MUSIK, helt otroligt. Med vinden i haret och fjarillarna i magen sa diggade vi hits efter hits tills personalen dar stoppade in oss i en tuk tuk och korde oss till en annan beach.

Dar var det livekonsert pa stranden som gallde, de spelade massa reggealatar. Ett storband med massa dreads, precis som det ska vara. Folk dansade overallt. Vid scenen, pa stranden och i vattnet. Helt galet underbart. Barfota dans kan vara det basta!
Det var aven ett svenskt par och gifte sig under tiden och svt var dar och filmade hela kalaset. Vilka tror ni trillar in och far kamerorna uppkorda i ansiket?!

Igar kan vi haft den basta eftermiddagen/kvallen pa hela resan. Vid fem gick vi over till baren bredvid hotellet och skulle kaka lite mellanmal. Vi blev kvar till sena kvallen, i vara bikinis. Baren var byggd over stranden, full med kuddar och laga bord. Man kunde ligga i en hangmatta och titta pa solnedgangen eller gora som oss, spela kort!

Han som har stallet heter "Toffee" och larde oss ett thailanskt kortspel som var jatte kul. Vi spelade och spelade, at, drack (mest vatten faktiskt) och hade det hur gott som helst.

Solen gick ner och timmarna spang ivag.

Nu ligger tjejerna vid poolen, jag tror jag ska springa ut och gora en kanonkula!

HIGH LIFE!

Tredje Thailandsinlagget.

Vi gar pa var forsta turistfalla! O-tripp med longtail bat. Visserligen sa var det inte sa hemskt da vi bara betalade 75 kr for en heldag da allt ingick, aven japanerna saklart!

Vi akte runt bland oarna runt Karbi.
Forsta stoppet blev pa Poda Island, helt fantastiskt. Man blev blandad av den vita sanden. Vidare till Chicken Island, dar vi snorklade pa oppet vatten. Jag alskar att snorkla men Emelie och Maya var lika snabbt uppe i baten igen da ingen av dom varken kunde flyta eller satta pa sig cyklopen.

Nasta stop blev pa Tup Island, dar man kunde ga till Chicken Island och nagon mer, mindre o nar vattnet ar lagt. Det var tyvarr inte tillrackligt lagt nar vi var dar.

Sista stoppet blev pa Phranang Beach, dar jag och Emelie var forsta dagen i Karbi.

En absolut vard dag med massa vackra oar och sinnes fina strander!

Jag har sagt hej da till min piercing!
Kanns mycket skumt och lite vemodigt men nu ar den borta. Den borjade krangla av saltvatten och varmen har sa jag vagade inte ha kvar den. Och kanske var det dags att bli vuxen, den har anda suttit dar i tio ar nu!



RSS 2.0